11.02.2011

Dordtse en Brabantse Biesbosch

Zondag  kregen we in de middag bezoek, maar we wilden toch nog even naar buiten en zijn toen naar "De Merwelanden"gefietst vroeg op de ochtend wat was het stil heerlijk . Eerst liep er zo maar een egeltje op het pad grappig diertje is dat toch .Daarna de schaapskudde met de herder en z,n honden is toch altijd leuk om te zien .Gisteren zijn we met de pont overgevaren naar "De Brabander" veel vogels gezien en heel veel ganzen .Ook het kunstwerk de Wassende maan opgezocht wat nog een heel gedoe was want als je niet weet waar je precies moet zoeken rij je er zo aan voorbij . Ik vond het schitterend het is een soort van labyrint ontworpen door Paul de Kort en het zat nu vol met ganzen wat het bijzonder levendig maakte er zijn nog een aantal kunstwerken o.a" Uitkijk op het Landschap'"van Urs Pfannenmuller. wat gemaakt is van betonijzer .En zo zijn er nog een aantal die we niet bezocht hebben maar zeker de volgende keer dat we hier zijn aan de beurt komen .Veel gefietst en gelopen en veel gezien .Maar niet al te veel foto,s kunnen maken .Maar wel een heerlijke dag gehad .Wil je meer info klik op de link .
http://www.vvv-altenabiesbosch.nl/vois/kunst-in-de-brabantse-biesbosch

7 opmerkingen:

 1. met die herder is altyd leuk
  ook gaaf om te zien als de schapen bij 1 gedreven worden ,dat heb ik in drenthe mogen aanschouwen
  gr,bart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi en gezellig blogje laat je weer zien. Eerst het egeltje maar de foto`s van de schaapherder stelen voor mij echt de show.
  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanne en Bert
  Ha jullie zijn dan toch naar de overkant geweest wat een mooie serie en dat Egeltje dat is leuk dat je dat zo kon fotograferen
  en natuurlijk de Schaapherder met de Schapen mooi hoor en de ronde ringen gevonden
  hoop er ook gauw een keer naar toe te gaan
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeanne en Bert
  Al heb je ,zeg je zelf niet veel foto's gemaakt, maar die je gemaakt hebt zijn de moeite waard. Vooral de eerst twee van dat egeltje, heel mooi. En genieten van buiten zijn is ook wel wat waard.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanne,
  Leuke platen van de egel, moet je maar treffen zo overdag. Heerlijke beelden van de schaapskudde met zijn herder, hij staat heel ongedwongen op.
  Mooi gedaan!!

  Groetjes,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beaucoup de hollandais visitent la France mais je n'ai pas encore fait le choix de visiter ton pays. Avec ces photos, cela me donne pourtant envie d'y aller. Ce sera sans doute pour l'un de nos prochains voyages.

  Bravo pour ton blog. C'est en passant par chez Ruma que je t'ai trouvée.

  Roger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeanne
  Wat een leuke foto's van de schaapsherder..Ook herken ik de kunstwerken van de Biesbosch...Alleen had ik niet het geluk daar een egel te kunnen fotograferen..Altijd een leuke waarneming.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen