9.05.2010

Lekker op de fiets

Wat een heerlijk weer de laatste dagen .Daar profiteren we van eerst een rondje door "De Merwelanden"gedaan dat was donderdag .Daar zag ik ineens een egeltje lopen snel op de foto gezet hij bleef lekker rustig doorlopen dus dat lukte.Dat kan je hier onder zien


Vrijdag naar het Alblasbos daar wordt het echt al een beetje herfstig
Er vallen al blaadjes van de bomen en er waren al heel wat paddestoelen te zien .


                                                           
Vandaag  { zondag }eerst naar de heemtuin lekker even rond gekeken en toen verder op het fietsje en via de rotonde richting Oud Alblas  bij "De kat ik in de wilgen " een poosje op het terras gezeten .Via Alblasserdam en Papendrecht weer op huis aan al met al een km of 40 gereden .Volgens mij is dit een Winterkoninkje.


                             

                                      

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jeanne,

  Heerlijk zo'n fietstocht in de vrije natuur, en je had onderweg ook oog voor dat alles.

  Mis op de foto net het opgewipte staartje om met zekerheid te kunnen vaststellen of het idd een Winterkoninkje is, maar aan het gedrongen lijfje te zien zou je het wel zeggen.

  En de zaaddoosjes zo mooi macro, en dan te bedenken dat de zaadjes in werkelijkheid niet groter dan speldenprikjes zijn.

  Vandaag is het ook weer zo'n heerlijke najaarsdag om er op uit te trekken.

  Fijne dag en lieve groet.
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanne
  Dat is een mooi tochtje geweest en veel gezien leuk de Egel dat zie je toch niet zo gauw dat ie blijf zitten de Wants is ook mooi weer een heel andere als ik had vorige week en leuk de Paddenstoelen in het bos ja de bladeren gaan nu vallen gisteren zag je het ook goed ,ik heb jullie denk ik net gemist ik ben ook nog effe in het bos geweest
  Fijne dag hé
  Groetjes voor beiden
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanne,
  je gaat het inderdaad al een beetje merken he, dat de herfst eraan komt. Gelukkig hebben we nog wat mooie dagen gehad, en ik hoop eigenlijk op nog een beetje meer... Je foto's zijn prachtig, dat was de fietstocht meer dan waard.
  Groetjes Jacqie

  BeantwoordenVerwijderen